Kako pustiti preteklost za seboj in zopet zaživeti?

27.06.2017

Če želimo živeti polno življenje, se ne smemo oklepati “neuspehov” in razočaranj iz preteklosti. Pustiti jih moramo tam, kamor sodijo - v preteklosti.

Se oklepate bolečin, grenkobe in razočaranj, ki so rezultat konfliktov iz preteklosti? To vpliva na vaše razpoloženje, odnose, zvezo, službo in vsa druga področja vašega življenja. Negativnost “požre” našo samozavest in uniči možnost, da živimo življenje brez bolečin.

Dobra novica je, da je na koncu tunela vedno luč. Ni treba, da je prihodnost ponovitev vaše preteklosti. Ni vam usojeno življenje, ki ga nenehno spremlja bolečina in breme. Tega se lahko znebite.

Pomagali vam bodo naslednji koraki.

1.POGOVARJAJTE SE O TEM

Najhuje je, da držite jezo in bolečino v sebi. Pogovorite se z družinskim članom ali prijateljem, ki mu zaupate. Lahko tudi s terapevtom. Ne držite čustev v sebi - jokajte, kričite, naredite vse, kar je potrebno! Ko boste enkrat govorili o čustvih, povezanih s preteklostjo, jih boste lažje preboleli. Ko boste izgovorili te besede, boste šli naprej. Ni lahko, je pa nujno potrebno, da se o tem pogovarjate.

2. PIŠITE DNEVNIK

Obožujem dnevnike, saj list prenese vse. Zapišite bolečino in vsa čustva, ker dnevnik je najbolj varen kraj, kjer lahko to naredite. Vseeno vam naj bo za slovnico in pravopis. Samo pišite! Presenečeni boste, kako vam bo pomagalo!  

3. ODPUSTITE SI

Nehajte se kaznovati. Če še vedno obžalujete stvar iz preteklosti, ste se že DOVOLj kaznovali. Čas je, da izpustite željo po maščevanju in kazni. Naredite zaključek v vašem srcu in duši. Dovolj časa ste nosili breme!

4. POIŠČITE PROFESIONALNO POMOČ!

S tem ni prav nič narobe. Če se vam zdi, da si ne morate pomagati sami, si poiščite dobrega terapevta ali coacha. Marsikdo od nas ga ima in v tem ni nič slabega! Pravzaprav je dobro! To pomeni, da ste vedno bolj odločeni, da boste premagali boj s preteklostjo. Pomagamo vam lahko tudi v Top Success Clubu, kjer vas terapevtka Marisa Peer čaka s svojo svetovno znano delavnico.

5. ALTERNATIVNA POMOČ

Ste že slišali za tapkanje? Kaj pa meditacijo? Kaj pa online programe, ki ti resnično pomagajo zaživeti življenje, ki si ga zaslužite (npr. topsuccess.club)? Obstaja mnogo alternativnih poti, ki vma lahko zares pomagajo!

Ne glede na to, kakšno preteklost imate, je čas, da jo pustite za seboj. ZDAJ je ta čas. Živeti v preteklosti je nekaj, kar boste za vedno obžalovali. 

Življenje je prekratko. Zmagali ste že, ker živite! Nagradite to zmago z življenjem, ki vas bo osrečilo!

Helena

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.